Kesäinen aistiharjoitus viikko 4 – pysähdy aistimaan kehoasi

Voit aloittaa kesäaamun virittäytymällä omaan kehoon. kuva: M.Saarelainen

Kun heräät kesäaamuna, niin jää vielä vähäksi aikaa sänkyyn. Pidä silmät kiinni ja suuntaa tietoisuutesi valokeila lempeästi kehoosi.

Mitä aistimuksia kehosi tarjoaa sinulle? Mitkä osat kehostasi koskettavat muita pintoja? Miltä kehosi tuntuu juuri nyt? Huomaatko kenties kireyksiä, jännityksiä vai rentoutta ja keveyttä? Eri kehon osat voivat tuntua erilaisilta.

Voitko katsoa kehoasi kuin hyvää ystävää? Käy kehosi osa osalta läpi lempeästi. Voit aloittaa päästä ja edetä varpaisiin tai toisinpäin. Anna kehollesi pehmeää ja ystävällistä huomiota ilman arvostelua. Jos huomaat, että sinulla on arvioivia ajatuksia, niin voitko juuri siinä hetkessä päästää niistä lempeästi irti ja uudelleen suunnata tietoisuutesi kehoon. Voit tehdä tätä tietoisuuden uudelleen suuntaamista niin monta kertaa, kuin on tarpeen ja se on osa tätä harjoitusta.

Voit myös lopuksi antaa kiitosta omalle kehollesi, joka palvelee sinua päivästä päivään. Sinulla on vain tämä yksi keho.

Voit tehdä tämän harjoituksen viikon ajan aamuisin ennen ylösnousua. Mitä huomaat? Millainen kehosi aloittaa tämän kesäpäivän? Jos tuntuu hyvältä, niin voit myös lopettaa päivän tähän harjoitukseen.

Tiedostamalla kehosi, annat mielellesi hetken samalla hellittää ja mieli saa mahdollisuuden hiljentyä.

Voin luvata, lähtemällä viikoksi mukaan tähän harjoitukseen, tyytyväisyytesi kesäpäivään ja myötätunto itseäsi kohtaan lisääntyvät.

Tähän harjoitukseen loppuu neljän viikon aistiharjoitusohjelma. Voit jatkaa harjoituksia omassa tahdissasi tämän viimeisen viikon jälkeen. Voit poimia näistä harjoituksista itsellesi sopivia ja jatkaa niitä eri tilanteissa.

Tässä vielä kertauksena edellisten viikkojen harjoitukset:

viikko 1: pysähdy näkemään

viikko 2: pysähdy kuulemaan

viikko 3: pysähdy tuntemaan

 

Toivon sinulle kaikkea hyvää ja eheyttävää kesää!

Lämmöllä, Maria

 

Jaa kirjoitus ystävillesi, jos pidit siitäShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 thought on “Kesäinen aistiharjoitus viikko 4 – pysähdy aistimaan kehoasi

Kommentointi on suljettu.