Kuunneltavia lyhyitä mindfulnessharjoituksia ennen asiakkaan tuloa

Miten huolehdit omasta läsnäolostasi työpäivän aikana? Asiakas tulee luoksesi hakemaan ymmärrystä omaan tilanteeseensa ja kokemuksiinsa. Kun olet todella läsnä kehollisesti ja mielen tasolla, asiakkaasi voi kokea, että hänet on nähty ja kuultu. Tässä sinulle kokeiltavia harjoituksia mitä voit tehdä ennen asiakkaan tuloa, jotta olet läsnä juuri hänelle sekä itsellesi. Harjoitukset kestävät n. 2,5min.

Valitse näistä neljästä eri harjoituksesta itsellesi sopivin. Päätä joka päivä olla vähintään kerran jossain näistä läsnäoloa lisäävissä harjoituksissa ja tiedosta millaisen kokemuksen ne sinulle antavat. Tiedosta millaisena lähdet seuraavaan asiakastapaamiseen ja millainen kokemus tapaaminen on.

1. Hengityksiä itselle tähän hetkeen 2:23
Keskity hengitykseen hetken ajan. Voit hengittää itsellesi lempeitä, ystävällisiä hengityksiä. Jos huomaat, että kehossasi on jossain kohtaa ylimääräistä jännitystä, niin voit liikutella niitä paikkoja tai laittaa käden tyynnyttävästi niiden päälle. Jos haluat, niin voit myös hengittää jännittyneiltä tuntuviin paikkoihin.

 

2. Ankkuroituminen kehon kautta tähän hetkeen 2:31
Voit ankkuroitua tähän hetkeen kehon kautta. Huomaa mitkä kehon osat koskettavat muita pintoja. Tiedosta miten jalkapohjasi ovat tukevasti lattiaa vasten. Jos haluat, niin voit painaa niitä kevyesti maata vasten. Huomioi miten takareidet ja pakarat painautuvat tuolia vasten. Tiedosta lopuksi koko kehosi kokonaisena päälaesta varpaisiin asti. Jos tarvitset vielä voimakkaamman ankkuroitumisen tähän hetkeen, niin voit hengittää koko kehon läpi ja painautua alustaa vasten jokaisella uloshengityksellä.

 

3. Näkö- ja kuuloaistin kautta tähän hetkeen 2:33
Voit käyttää aistejasi tullaksesi paremmin tietoiseksi tästä hetkestä. Voit katsoa ulos ikkunasta, mitä näet? Millaisia värejä ja muotoja näet? Millaista liikettä näet? Millainen valo on tällä hetkellä? Voit sulkea silmät pehmeästi ja kuunnella vähän aikaa ympäristön ja oman kehon ääniä.

 

4. Lempeitä hengityksiä itselle, asiakkaalle ja tulevalle tilanteelle 2:40
Hengitä itsellesi lempeitä hengityksiä tässä ja nyt. Hengitä seuraavaksi asiakkaallesi samalla tavoin. Jos haluat, niin voit samalla ajatella hänestä jonkun myönteisen asian. Lopuksi voit vielä hengittää tulevalle tapaamiselle pehmeitä hengityksiä.

 

 

Jaa kirjoitus ystävillesi, jos pidit siitäShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin