Kesäinen aistiharjoitus viikko 3 – pysähdy tuntemaan

Mieli vie meitä mukanaan arjessa ja aistien tietoinen käyttö jää vähäiseksi. Joka kerran, kun kiinnität huomiota aisteihin, niin tietoinen mielesi hiljenee ja olet läsnä juuri olevassa hetkessä. Pienet hetket arjessa ovat usein ”se juttu” mikä tekee elämästämme täydempää ja nautinnollisempaa. Niiden ääreen pysähtyminen lisää arjen onnellisuutta.

Käsien tuntemuksiin keskittyvä harjoitus

Miten usein arjessasi kiinnität huomiota käsien kautta tulevaan aistimukseen? Kätemme koskettavat lukemattomia asioita, esineitä ja pintoja päivän mittaan. Nyt sinulla on mahdollisuus avautua ja herkistyä tunnustelemaan tätä hetkeä käsien tuntoaistin kautta.

Viikon ajan päivittäin pysähdy huomaamaan millaista pintaa kätesi koskettavat eri tilanteissa.

Pysähdy hetkeen, keskity muutaman hengityksen ajan uloshengitykseen ja avaa tietoisuutesi sille mitä juuri tässä hetkessä on kädessäsi. Mille tuntuu kahvikuppi, kirja, lapsen käsi, läheisen iho, lemmikin turkki, multa, vesi jne. Pysähdy hetkeen tunnustelemaan ilman arviota onko tuntuma hyvä vai huono. Huomaa millaista informaatiota käsiesi kautta virtaa sinuun juuri tässä hetkessä. Ole tuntoaistin tuomassa kokemuksessa. Jos haluat, niin voit hetkeksi sulkea silmät harjoituksena aikana, jos se auttaa sinua kohdistamaan tietoisuutesi keskitetymmin läsnä olevaan hetkeen.

Sinulla menee tähän harjoitukseen päivittäin vain hetki. Huomaa sen jälkeen mille mielessäsi ja kehossasi tuntuu ja ole tuntemuksessasi.

Vinkki! Voit myös viikon aikana kosketella enemmän eri kohteita saadaksesi erilaisia aistikokemuksia ja olla niissä esim. luonnossa on monenlaisia pintoja ja jokainen niistä tarjoaa erilaisia aistikokemuksia.

Aistirikasta viikkoa!

Ole kuulolla, viikon 4 harjoitus julkaistaan jälleen ensi viikolla.

Millainen on veden tuntu käsissäsi?

Tämä harjoitus kuuluu osana neljän viikon aistiharjoitusohjelmaa:

Viikko 1 harjoitus: Pysähdy näkemään

Viikko 2 harjoitus: Pysähdy kuulemaan

Jaa kirjoitus ystävillesi, jos pidit siitäShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin