Olin menossa asiakkaalle tiistaiaamuna. Pysähdyin autolla punaisiin valoihin Helsingissä todella vilkkaasti liikennöidyssä risteyksessä. Katsoin ympärilleni. Näin miten autot ajoivat letkassa vastaantulevien kaistolla, kävelijät ja työmatkapyöräilijät liikkuivat nopeasti. Kaikki tuntuivat olevan liikkeessä.

Sitten silmiini osui n. 10 -vuotias poika kävelytiellä. Hän juoksi liioitellun hitaasti kuin hidastetussa leffassa. Hän teki täydelliset juoksuliikkeet todella hitaasti. Poika oli kuin siirretty toisesta maailmasta siihen paikkaan, eikä sopinut yhtään ympäristöön.

Hymy levisi kasvoilleni ja tunsin mielettömän riemun. Miten makeeta, että joku voi tehdä noin. Tunsin voimakkaan avoimuuden ja lämmön tunteen rintakehällä. Muistin neuropsykologi Rick Hansonin ohjeen myönteisen tunteen kehollistamisesta ja siinä kellumisesta vähintään 10 sekunnin ajan, jolloin aivojen muistijälki voimistuu. Pysyttelin rintakehän tunteessa ja katselin poikaa. Liikennevalot vaihtuivat ja piti jatkaa matkaa. Rintakehän tunne säilyi.

Asiakkaalle päästyäni jaoin hienon kokemuksen muiden kanssa ja reaktio oli yhteistä naurua ja hymyä. Ei tuo 10-vuotias poika taidakkaan tietää miten monen ihmisen päivään, itsensä mukaan lukien, hidastettu juoksu vaikuttikaan positiivisesti.

Myönteisten kokemusten jakaminen yhdistää ihmisiä

Tämä oli jälleen osoituksena siitä, miten tärkeää on jakaa myönteisiä kokemuksia muille. Jakaminen voimistaa omaa kokemusta ja se yhdistää kaikkia niitä ihmisiä, joille sen jakaa. Tarina virkisti kaikkia ja sai aikaan myönteisiä tunteita ja lisäsi kaikkien terveyttä. Aamu alkoikin kaikilla hyvässä fiiliksessä ja se vaikutti päivän yhteistyöhön positiivisesti.

Muistetaan jakaa toinen toisillemme päivittäin myönteisiä asioita esim. huomioida ääneen, jos toisella on joku kivannäköinen vaate päällä, antaa kiitosta tehdystä työstä tai jos huomaamme pienenkin asiakkaan edistysaskeleen. Kaikki ääneen lausutut asiat tulevat todeksi ja niillä on suurempi voima kuin uskommekaan.