Kasvattajan omat tunnetaidot ja niiden kehittäminen – webinaari 17.2.

Koulutus koulunkäyntiohjaajille.

Millaisia tunteita työ herättää?

Miten tunnistan erilaisia tunteita?

Miten toimin viisaasti tunteitteni kanssa, jotta minulla ja lapsilla/nuorilla, joiden kanssa työskentelen, on hyvä olla?

Koulunkäyntiohjaajien tunnetaito-osaaminen on merkittävä taito, sillä työ on pitkälti vuorovaikutusta. Ohjaaja kykenee parhaiten ohjaamaan oppilasta kehittämään omaa tunnetaito-osaamistaan, kun hän ensin pystyy tunnistamaan omat, erilaisissa tilanteissa nousevat tunteet ja osaa säädellä toimintaansa tarkoituksenmukaisesti tilanteesta riippuen.

Koulutuksessa keskitytään omien tunnetaitojen havaitsemiseen ja kehittämiseen erityisesti kasvattajuuden näkökulmasta.

Koulutuspäivän teemat:

– Tutustutaan omaan sisäiseen tilaan ja tunneilmastoon
– Miten kohtaan hankalia tunteita ja miten olen niiden kanssa
– Miten lisään myönteisiä tunteita
– Miten myötätunto itseäni sekä muita kohtaan auttaa minua arjen eri tilanteissa

Koulutus toteutetaan etäyhteydellä zoomin välityksellä.

Webinaari sisältää teoriaa ja tehtäviä, joita tehdään yksin ja pareittain. Webinaarissa on myös pari- ja pienryhmäkeskustelua, jossa hyödynnämme zoomin pieniä “keskusteluhuoneita”.

Kouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka on kouluttanut mindfulness- ja tunnetaitoja hoito-, sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisille vuodesta 2012 lähtien ympäri Suomea. Hän on pohjakoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, mindulnessohjaaja sekä mindful self-compassion teacher trainee. Hänellä on taito nähdä asiat asiakkaan näkökulmasta ja esittää asiat konkreettisesti ja ymmärrettävästi. Työotteena ja menetelminä Maria käyttää työssään ratkaisukeskeisyyttä, positiivisen psykologian sekä mindfulnessin tutkittua tietoa sekä omaa vuosien kokemusta asiakas- ja opetustyössä.

Hinta: 145 €.
Osallistujamäärä on max 20 henkilöä

Koulutus järjestettään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston kanssa.


Lämpimästi tervetuloa mukaan.